Minnan maailma on täynnä väriä ja iloa!

Haluaisin että ihmiset pukeutuisivat iloisemmin!

Minun mallistossani ei ole mustia vaatteita vaan paljon ihania upeita, mahtavia värejä. Se tekeekin tästä hommasta välillä turhan haastavaa, kun on monta kokoa ja vielä enemmän värejä. Ja koskaan minulla ei siis ole kaikista kokovaihtoehdoista kaikkia värivaihtoehtoja. Mutta silti teen näin koska haluaisin että sinä pukeutuisit iloisesti väreihin.

Materiaalina on luonnonkuidut pellava ja villa. Pellavakangas tehdään Liettuassa, siis värjätään, kudotaan ja viimeistellään. Pellava kasvaa Euroopassa ja langaksi se tehdään myös Euroopassa. Se on entsyymipesty, joten se ei enään kutistu eikä myöskään rypisty niin paljon kuin tavallinen pellava. Villakangas tulee Italiasta jossa se värjätään, kudotaan ja huovutetaan. Lampaanvilla tulee Uudesta Seelannista tai Australiasta. Ohuempi merinovilla kudotaan ja viimeistellään Suomessa ja se on mulesing vapaata, eli lampaat eivät ole kärsineet.

Haluan tehdä vaatteita arkeen ja juhlaan. En halua tehdä trendimallistoa tai pikamuotia. Tavoitteenani on suunnitella vaatteita, joita tehdään laadukkaista kestävistä materiaaleista, jotka kestävät käytössä vuosia. Tarjoan vaihtoehdon suurille vaatemerkeille, pienet uniikit sarjat, käsin tehty ja lähellä tuotettu. Koko mallistolle on myönnetty availippu merkiksi suomalaisesta työstä.

Minulle on tärkeää että tuotteeni tehdään Suomessa. Ateljee sijaitsee Kuopion Kurkimäessä omassa pihapiirissä. Siellä tehdään kaikki tuotteet alusta loppuun asti ja vieläpä uusiutuvalla aurinkoenergialla. Minun lisäksi verstaalla työskentelee yksi ompelija ja hän on ollut minulla töissä vuodesta 2010. Olen ylpeä siitä että olen pystynyt työllistämään yhden kokopäiväisen työntekijän.

Täällä verkkokaupassa ei ole kaikkia mallistoni uniikkeja luomuksia. Kaikkein erikoisimmat ja uniikit tuotteet löytyvät myymälästäni tai messuilta myös facebookista ja instagramista nimellä Minna Suuronen Design.

Myymälä löytyy Kuopion Kauppahallista. Siellä minun omien tuotteiden lisäksi on muutamien muiden käsityöläisten upeita tuotteita. Minä en ole aina itse myymälässä, toisinaan siellä on pirteä Emilia palvelemassa teitä. Sinne voi mennä vaikka vain värikylpyyn, jos ei juuri nyt tarvitse muuta.

Näin Minna kertoo itsestään, työstään ja tuotteistaan:

Minnan maailmassa…